Hackers stelen data van datacenter, gevaar voor multinationals
Data-diefstal

Hackers stelen data van datacenter, gevaar voor multinationals

30-04-2019 14:12 Laatste update: 15:05

Een hackergroep heeft ingebroken bij een bedrijf dat de servers van tientallen grote ondernemingen beheert. De hackers zeggen 312.570 bestanden met financiële informatie en privégegevens te hebben gestolen van het Duitse Citycomp.

Onder de getroffen bedrijven zouden Volkswagen, Airbus, Oracle, British Telecom, Porsche, Ericsson, Toshiba, Leica, NH Hotel Group, UniCredit en Hugo Boss zijn, zo laten de hackers weten op een speciale afperspagina, schrijft Motherboard.

Hoeveel geld de hackers willen hebben, is niet bekend. Mocht datacenteraanbieder Citycomp niet betalen, dan willen de hackers de informatie op 31 april openbaar maken. Dit is niet mogelijk, aangezien april maar 30 dagen heeft.

Financiële gegevens

Volgens de hackers hebben ze meer dan '516 GB aan financiële gegevens en persoonlijke data' in bezit. Het is niet helemaal duidelijk wat hiermee bedoeld wordt, maar hierbij moet gedacht worden aan betaalgeschiedenis, creditcardgegevens en naam- en adresgegevens.

De meeste mogelijk getroffen bedrijven zijn Duits. Ook de twee grote supermarkten REWE en Kaufland worden genoemd op de lijst. Vooralsnog is er geen data gepubliceerd, maar volgens de hackers kan dit dus elk moment gebeuren. 

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s