Apple protesteert tegen logo Duitse 'appelfietsroute'
Die Rheinische Apfelroute

Apple protesteert tegen logo Duitse 'appelfietsroute'

02-05-2019 16:37 Laatste update: 16:40
Author profile picture

Floris Poort

Apple heeft protest aangetekend tegen het logo van een fietsroute in Duitsland, dat teveel op het Apple-logo zou lijken.

Het appelvormige logo van 'Die Rheinische Apfelroute' werd op in 2018 ingediend bij het Duitse merkbureau en wordt al gebruikt voor fietsroutes in Nordrhein-Westfalen. Apple heeft de vereniging achter de fietsroute gevraagd zijn logo te veranderen, meldt de Westdeutscher Rundfunk.

De vereniging vindt de vraag van Apple onbegrijpelijk. Het logo staat niet alleen al op zo'n 900 borden langs de fietsroute, maar ook op uniformen, fietsenrekken, fietskaarten en banners. "Met de Apfelroute hebben we een heel ander product en het is ongelooflijk dat zo'n groot bedrijf ons aanvalt", zegt directeur van de vereniging Eva Konrath.

Vaker klachten over appellogo's

Apple maakt wel vaker bezwaar tegen relatief kleine partijen die een appelvorming logo gebruiken. Zo diende Apple eerder dit jaar een klacht ingediend tegen het logo van de Noorse conservatief-liberale partij Fremskrittspartiet: een knalrode appel. Ook diende Apple een klacht in tegen het bedrijf Pear, dat een peertje als logo gebruikt. De rechter wilde geen appels met peren vergelijken en stelde de iPhone-maker niet in het gelijk.

De grootste designfouten van Apple:

Volg Bright ook op YouTube voor meer tech-video's

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s