© ING

Apple Pay nu beschikbaar voor ING-klanten
Betalen met iPhone en Apple Watch

Apple Pay nu beschikbaar voor ING-klanten

11-06-2019 05:35 Laatste update: 12:51

Klanten van ING kunnen Apple Pay sinds dinsdag activeren op hun iPhone, en hun betaalkaart ook aan hun Apple Watch toevoegen.

ING kondigde begin mei aan dat het Apple Pay zou gaan ondersteunen, voorlopig als eerste Nederlandse bank. Die ondersteuning is vanaf nu beschikbaar, waardoor ING-klanten met een iPhone hun betaalpas digitaal aan hun iPhone en Apple Watch kunnen toevoegen. Apple Pay werkt vanaf die apparaten overal waar een contactloze pinpas ook werkt. Daarnaast kan Apple Pay worden gebruikt voor online betalingen, ook op de iPad en de Mac. Dan lijkt Apple Pay op iDeal, maar dan sneller. De Apple Pay-betaalknop staat sinds dinsdag al op de sites van veel grote en kleine webwinkels.

Zo activeren ING-klanten Apple Pay:

  • Open de Wallet-app op de iPhone
  • Druk op de plus rechtsboven in beeld
  • Selecteer ING-app en de juiste rekening
  • Stem in met de voorwaarden en wacht op goedkeuring ING

Apple Pay wordt zowel op de iPhone als Apple Watch geactiveerd door twee keer op de vergrendelknop op de zijkant van het apparaat te drukken. Bij de iPhone is dan nog een gezichtsscan, vingerscan of toegangscode nodig. De Apple Watch kan voor Apple Pay worden gebruikt zolang die om de pols van de drager zit, en de code is ingevoerd. Bij de Apple Watch moet voor betalen twee keer op de langwerpige knop op de zijkant worden gedrukt.

ING blijft voorlopig de enige

Klanten moeten het proces twee keer doorlopen om hun kaart toe te voegen aan zowel hun iPhone als Apple Watch. De ING-app moet wel geactiveerd zijn op de betreffende iPhone voordat Apple Pay kan worden geactiveerd. Het maakt niet uit of klanten een ING-pinpas van Maestro of V-Pay hebben; Apple Pay maakt een digitale Maestro-kaart aan. ING rekent geen extra kosten voor betalingen via Apple Pay.

ING blijft vooralsnog de enige bank die Apple Pay ondersteunt in Nederland. Andere grote banken lieten in een eerdere rondgang weten ofwel in gesprek te zijn met Apple, of hadden nog geen mededelingen. Nederland is één van de laatste landen in Europa waar Apple Pay ondersteund wordt, veel buurlanden hebben de betaalmethode al lang.