Apple Watch Series 6
Smartwatches

Apple Watch Series 6

24-09-2020 15:00 Laatste update: 12-02-2021 10:38

De Apple Watch Series 6 biedt met prettige verbeteringen de meest complete smartwatch tot nu toe.

Apple heeft zijn slimme horloge in vijf jaar opgebouwd van geinig apparaatje voor erbij tot de meest complete smartwatch op de markt. Met de Series 4 kreeg de Apple Watch twee jaar geleden voor het eerst een nieuw ontwerp, met een groter scherm met dunnere randen. De Series 5 voegde daar een always-on-scherm aan toe, dat op batterijvriendelijke wijze de tijd toont, zelfs als de gebruiker de arm niet optilt of het scherm aanraakt.

De Series 6 behoudt hetzelfde ontwerp – dat is prima want het kan nog uitstekend mee. Nieuw zijn de kleuren blauw en rood, naast zilver, grijs en goudkleurig. Kasten van staal en titanium met 4G-functies verschijnen helaas niet in Nederland, omdat de Watch hier nog geen eSIM kan gebruiken.

De grootste toevoeging aan de Series 6 is een bloedzuurstofmeter. Een mooie toevoeging, die vooral op de achtergrond waardevol als vinger aan de pols van de gezondheid van de gebruiker. De ingebouwde hoogtemeter staat nu ook standaard aan. Die functies komen bovenop een indrukwekkend palet aan sensoren: elektrische en optische hartslagmeter, ecg-scanner, valdetectie, waarschuwing voor gehoorbeschadiging, elektronisch kompas en gps/gnss.

Toekomstbestendig is de Apple Watch Series 6 dankzij de chip en het scherm. Gebaseerd op die van de iPhone 11 is de chip sneller en zuiniger: apps openen 20 procent vlotter, het always-on-scherm is buiten tot 2,5 keer feller en tijdens het sporten gaat het horloge langer mee. Voor normaal gebruik rekent Apple een accuduur van 18 uur, in de praktijk houdt de Watch het een dag en nacht vol. De Series 6 laadt sneller op dan zijn voorgangers: vol in 1,5 tegenover 2,5 uur.

De Series 6 heeft een veelzijdig aanbod apps en met watchOS 7 slaaptracking en meer wijzerplaten dan ooit. De haptische feedback van de Watch blijft ongeëvenaard: geen goedkope trilling maar alsof iemand op je pols tikt. De Apple Watch werkt ook zonder iPhone, maar toch nog steeds het beste met. Android-gebruikers kunnen hun toestel helaas niet met de Apple Watch koppelen.

De Apple Watch Series 6 is er met een kastgrootte van 40 mm voor 429 euro, het 44 mm model kost 459 euro. (Check Belsimpel voor de actuele prijzen.) Voor eigenaren van een Series 4 of 5 geen is de 6 geen reden om direct over te stappen. Wie nog geen Watch heeft, of een ouder model, koopt met de Series 6 de meest complete smartwatch ooit.

Pluspunten:Minpunten:
  • Prachtig scherm…
  • …dat altijd aan staat
  • Fraai ontwerp
  • Snelle prestaties
  • Oude bandjes passen ook
  • Groot app-aanbod
  • Veel sensoren voor sport en gezondheid
  • Prijzig
  • Alleen iPhone, geen Android
  • 4G-model niet in Nederland

Kijk bij Bright Stuff voor meer producten die wij aanraden.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s