'Hacker steelt data 218 miljoen spelers Words with Friends'
Cybercrime

'Hacker steelt data 218 miljoen spelers Words with Friends'

01-10-2019 10:20 Laatste update: 10:20
Author profile picture

Floris Poort

Een Pakistaanse hacker zou de gegevens van 218 miljoen spelers van het populaire mobiele spel Words with Friends hebben gestolen.

Met de hack zijn onder meer namen, e-mailadressen, telefoonnummers en versleutelde wachtwoorden buitgemaakt, meldt The Hacker News. Het is niet bekend of en hoeveel gegevens van Nederlanders er zijn gestolen. In Nederland is Wordfeud veel populairder dan Words With Friends.

De gegevens zijn volgens de hacker gestolen uit een database van Words with Friends-ontwikkelaar Zynga. Het gaat om alle spelers op zowel Android als iOS die het spel tot en met 2 september van dit jaar hebben geïnstalleerd.

Beruchte hacker

Zynga meldde vorige week al dat het er informatie van spelers van de games Words with Friends en Draw Something was gestolen bij een hack. Daarbij werd niet duidelijk hoeveel gegevens waren gestolen.

De Pakistaanse hacker zegt nu achter die aanval te zitten. Het gros van de gestolen gegevens is van Words With Friends-spelers.

Draw Something

Van 7 miljoen spelers van Draw Something en het inmiddels gestaakte OMGPOP zijn de wachtwoorden in leesbare vorm buitgemaakt.

Dezelfde hacker kwam eerder dit jaar in het nieuws toen hij gestolen gegevens van bijna 1 miljard gebruikers van 45 populaire onlinediensten verkocht.

Kijk ook: handige verborgen functies van iOS 13

Meer tech-tips? Volg Bright op YouTube

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s