Deze telefoon probeert je offline te houden
'Geen afleiding, meer seks'

Deze telefoon probeert je offline te houden

10-10-2019 06:08 Laatste update: 06:08

De minimalistische telefoon Mudita Pure is een nieuwe dumbphone: zonder een scherp touchscreen en zonder geavanceerde camera's. In plaats daarvan moet de telefoon je langer offline houden.

Een beter leven, meer seks en een verbetering van je gezichtsvermogen. Dat beloven de Poolse makers van de nieuwe telefoon Mudita Pure, een zogenaamde dumbphone. Doordat je veel minder je telefoon gebruikt, blijven er dagelijks uren over voor betere dingen. 

De drang om niks te missen wordt flink ingeperkt met de Mudita Pure. Bellen, sms, een agenda, een wekker met zengeluid en een voice-recorder. Dat is alles wat je krijgt. De seksclaim klinkt misschien vreemd, maar uit cijfers blijkt dat 1 op de 3 ondervraagden vaak kiest voor de telefoon boven seksuele gemeenschap. 

Lange accuduur, minder straling

De Mudita Pure biedt een batterijduur van vijf dagen. Het zwart-wit e-inkscherm slurpt weinig stroom en maakt lezen prettiger voor de ogen.

De ingebouwde antenne van de telefoon is zo aangepast dat hij veel minder straling afgeeft. Met een knopje aan de zijkant kan je schakelen tussen drie modi: bereikbaar, 'niet storen' en offline.

Nokia

Voor de vroege koper op crowdfundsite Kickstarter, waar de telefoon al 200.000 euro binnenhaalde, is de prijs 235 euro (zonder verzendkosten).

Andere recente dumbphones, zoals de nieuwe versie van de Nokia 8110, zijn stukken goedkoper.

Kijk ook: de nieuwe dumbphone van Nokia

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s