'Acht procent huishoudens Nederland heeft Disney+'
Na drie weken

'Acht procent huishoudens Nederland heeft Disney+'

07-10-2019 09:49 Laatste update: 16:12
Author profile picture

Floris Poort

Drie weken na de onaangekondigde start van Disney+ heeft acht procent van de Nederlandse huishoudens een abonnement op de streamingdienst van Disney.

Disney+ is sinds 12 september in Nederland beschikbaar. De dienst wordt exclusief in ons land getest en is daarom de eerste twee maanden gratis. Reclame heeft Disney nog niet gemaakt, waarschijnlijk vanwege die testperiode. Toch heeft al 8 procent van de Nederlandse huishoudens een abonnement afgesloten, meldt Telecompaper.

Het CBS rekent voor Nederland een kleine 8 miljoen huishoudens, daarmee zou 8 procent op ruim 600.000 abonnees neerkomen. Disney+ zou daarmee rond hetzelfde aantal abonnees zitten als Videoland, dat volgens zijn meest recente cijfers 600.000 abonnees heeft.

Netflix grootste, Nederlanders 'stapelen'

Netflix blijft zowel wereldwijd als in Nederland veruit de grootste speler op de streamingmarkt. In Nederland zou zo'n 40 procent van de huishoudens een Netflix-abonnement hebben, ruim 3 miljoen huishoudens.

Een abonnement op Netflix staat Nederlanders niet in de weg om ook een andere dienst te proberen. Zo probeert 15 procent van de huidige Netflix-abonnees nu ook Disney+ uit, en heeft andersom 81 procent van de huidige Disney+ abonnees ook een abonnement op Netflix.

Streamingmarkt steeds drukker

Het is nog niet duidelijk hoe die verhoudingen komen te liggen als Disney+ vanaf 12 november geld kost. Netflix is nu de grootste, maar ook de duurste streamingdienst. Wie in HD wil kijken betaalt 10,99 euro per maand, een 4K-abonnement kost 13,99 euro. Bij Disney+ is er maar één abonnement met 4K inbegrepen, dat 6,99 euro per maand kost, of 69 euro voor een jaar.

Disney+ krijgt op 12 november een aantal nieuwe films en series. Ondertussen stort ook Apple zich in november op de streamingmarkt; Apple TV+ is vanaf 1 november beschikbaar. Die dienst is veel minder uitgebreid dan de concurrentie, maar is met 5 euro per maand wel goedkoper.

Ook geeft Apple een gratis jaarabonnement weg bij aankoop van een nieuwe iPhone, iPad, iPod touch, Mac of Apple TV.

Kijk onze eerste indruk van Disney+

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s