© Tile

Deze stickers helpen je om spullen terug te vinden
Tile Sticker

Deze stickers helpen je om spullen terug te vinden

08-10-2019 12:19 Laatste update: 16:34
Author profile picture

Floris Poort

Tile, maker van bluetooth-labels om verloren spullen mee terug te vinden, heeft een reeks nieuwe labels aangekondigd, waaronder een sticker.

De Tile Sticker is net als de andere producten van Tile een klein bluetooth-zendertje. Als gebruikers een Tile kwijtraken, krijgen zij een seintje dat het bluetoothsignaal is verbroken. Als ze weer in binnen bluetoothbereik komen, kunnen zij het label laten piepen om het makkelijk terug te kunnen vinden. De ronde sticker is 7 millimeter dik en heeft een diameter van 2,7 centimeter. Ze zijn opnieuw op te plakken, daarvoor verkoopt Tile extra plakstrips.

Drie jaar accuduur

De nieuwe Tile Sticker heeft een bereik van bijna 50 meter en is volledig waterdicht. De batterij is daarom ingebouwd en niet te vervangen, maar gaat volgens Tile wel drie jaar mee. De Tile Sticker is te koop in 2-pack voor 39,99 euro en in 4-pack voor 64,99 euro.

Tile heeft daarnaast zijn bestaande zoeklabels vervangen. Zo is de Slim nog dunner geworden. Het label heeft de vorm van een bankpasje, en is 2,4 millimeter dik, zo dik als twee pasjes. Bedoeld om in een portemonnee te steken en is ook waterdicht. Heeft een bereik van 60 meter, en volgens Tile is het volume van de piep iets luider. Ook de Slim heeft een ingebouwde batterij die drie jaar moet meegaan en kost 29,99 euro.

Groter bereik Mate en Pro

De nieuwe Tile-labels voor aan sleutelbossen en tassen, de Tile Mate en Pro, hebben hetzelfde uiterlijk maar een groter bluetoothbereik: 60 meter voor de Mate net als de Tile Slim en ruim 120 meter bij de Tile Pro.

De Mate en Pro hebben volgens Tile nog steeds de juistste piep en gebruiken een verwisselbare batterij. Ze zijn niet waterdicht, wel waterbestendig. Een Tile Mate kost 24,99 euro, een Pro 34,99 euro. Alle nieuwe Tiles zijn dinsdag meteen te bestellen, zowel bij Tile als bij verschillende webwinkels.

Apple zou met concurrent komen

Tile onthult zijn nieuwe labels in de maand waarin Apple volgens geruchten mogelijk met een concurrerend product zou komen. De labels van Apple zouden vergelijkbaar zijn met die van Tile.

Apple zou van alle iPhones een groot zoeknetwerk willen maken. Als iemand zijn sleutels verliest, en even later passeert iemand met een iPhone die sleutels, krijgt de eigenaar een seintje. Ook krijgen gebruikers een seintje als de verbinding met een van hun labels wordt verbroken.

Die functie biedt Tile ook, maar het zoeknetwerk van Apple is in potentie wel vele malen groter, met honderden miljoenen actieve iPhone-gebruikers. De labels van Apple zouden net als die van Tile een geluid kunnen laten horen om hun locatie kenbaar te maken.

Zo werken de Tile-trackers

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s