Essential onthult supersmalle smartphone
Project Gem

Essential onthult supersmalle smartphone

09-10-2019 07:38 Laatste update: 15:56

Bastiaan Vroegop

Het Amerikaanse bedrijf Essential heeft een totaal anders uitziende smartphone gepresenteerd. Project Gem is een supersmal toestel, met een speciale interface voor de dunnere apps.

Details over Project Gem zijn op het moment nog schaars. Essential-baas en Android-oprichter Andy Rubin plaatste een video en foto's op Twitter, waarop het toestel alvast te zien is.

De smartphone lijkt even hoog als de gemiddelde smartphone, maar ongeveer half zo smal. Hierdoor zijn apps vooral in de hoogte opgebouwd. Bij een navigatie-app staan onder de kaart alle knoppen om je route mee uit te stippelen.

In de beelden zijn vier glimmende kleurvarianten van de telefoon te zien. Ze lijken blauw, oranje, roze en groen - maar de kleuren veranderen zodra je ze van een andere kant bekijkt.

Stembediening

Dit is vermoedelijk de Essential-telefoon die al langere tijd in geruchten wordt benoemd. Het toestel zou volgens bronnen vooral met stembediening worden bestuurd. De ingebouwde assistent zou complexe taken voor je uitvoeren, zodat je zelf niet door allerlei apps hoeft te navigeren.

De eerste Essential-telefoon is nooit in Nederland verschenen, hoewel het bedrijf in 2018 dit wel zei te willen doen. Inmiddels is de productie van het toestel gestaakt. Het was één van de eerste smartphones met een randloos ontwerp en een kleine inkeping bovenin voor de camera. 

Samsung en Microsoft

Essential is niet de enige die nadenkt over een compleet ander ontwerp voor hedendaagse smartphones. Samsung onthulde eerder dit jaar zijn opvouwtelefoon Galaxy Fold, die snel stuk bleek te gaan. Microsoft gaat volgend jaar een opklaptoestel met twee schermen genaamd de Surface Duo verkopen.

Eerste indruk: de opvouwbare Samsung Galaxy Fold

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's