© Microsoft

Windows 10 kan binnenkort bellen via Android-telefoons
Lekker bellen

Windows 10 kan binnenkort bellen via Android-telefoons

09-10-2019 07:48 Laatste update: 07:48
Author profile picture

Floris Poort

Windows 10-computers kunnen binnenkort telefoongesprekken starten en aannemen van een gekoppelde Android-telefoon.

Windows-gebruikers met een Android-telefoon kunnen sinds de zomer al berichten van hun telefoon op hun pc laten binnenkomen. Handig, zo kan de telefoon in de broekzak blijven zitten. Binnenkort komt daar ook de optie bij om binnenkomende telefoongesprekken op de pc aan te nemen, en vanaf de pc nieuwe gesprekken te starten.

De functie zit al in de nieuwste Insider-versie van Windows 10, een soort bètaversie waar gebruikers zich voor moeten aanmelden. Voor de functie is een Android-app van Microsoft nodig. Eenmaal ingesteld kunnen gebruikers op hun pc telefoongesprekken starten vanuit de Your Phone-app, of door in de contactenlijst op een telefoonnummer te klikken.

Windows en Android nauwer verbonden

Het is nog niet mogelijk om telefoonnummers te draaien door op een website op een nummer te klikken. Dat kan op Mac-computers met een gekoppelde iPhone wel, aangezien beide systemen door Apple worden gemaakt. Toch wordt verwacht dat de samenwerking tussen Windows en Android nauwer zal worden, nu Windows een eigen Android-telefoon heeft aangekondigd.

De Surface Duo met twee schermen en een scharnier verschijnt eind 2020. Het is het eerste Microsoft-apparaat dat op Android draait, het bedrijf maakt een versie die zoveel mogelijk gelijkenissen met Windows 10 vertoont. In aanloop naar die telefoon stelt Microsoft functies open voor Android-telefoons die tot nu toe gesloten waren.

Eerste indruk: Surface Duo

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s