Geen camera nodig: wifi 'ziet' als er inbrekers zijn
Smart home

Geen camera nodig: wifi 'ziet' als er inbrekers zijn

09-10-2019 09:29 Laatste update: 09:29

Bastiaan Vroegop

Routers van Linksys kunnen voortaan met behulp van wifi zien als er bijvoorbeeld een inbreker door je huis beweegt.

Het detectiesysteem werkt met de Velop Tri-Band AC2200-meshrouter van Linksys. Later worden ook andere routers ondersteund, belooft Linksys.

De routers houden goed in de gaten of onderling verstuurde signalen goed binnenkomen. Gaat dat iets anders dan normaal? Dan komt dat waarschijnlijk omdat er een persoon tussen de meshrouters heen loopt.

Het systeem leent zich perfect voor meshrouters, die verspreid door het huis gepositioneerd moeten worden. Op die manier garanderen de apparaatjes dat je overal in huis goede wifi hebt.

Bijbehorende app

In een bijbehorende app kun je vervolgens notificaties ontvangen zodra zo'n beweging wordt gedetecteerd. Je kunt er ook voor kiezen die berichten bijvoorbeeld alleen tijdens kantooruren te ontvangen, als er niemand in huis is. Dat zijn immers de momenten dat er niemand door je huis zou mogen lopen.

Het detectiesysteem is een privacyvriendelijk alternatief voor bijvoorbeeld beveiligingscamera's. De routers houden in de gaten of er iets in huis gebeurt, zonder dat op ieder wakend moment je gezicht wordt gefilmd. 

Linksys gaat het detectiesysteem aanbieden voor 3 dollar per maand, of 25 dollar per jaar. De eerste negentig dagen zijn gratis. Europese prijzen zijn nog niet bekendgemaakt.

Dit zijn de drie beste beveiligingscamera's voor je smarthome

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s