© Apple

Adobe adviseert: installeer Catalina nog niet op je Mac
Buggy

Adobe adviseert: installeer Catalina nog niet op je Mac

09-10-2019 14:30 Laatste update: 14:30

Bastiaan Vroegop

Niet iedereen is even blij met de grote Catalina-update voor macOS. Photoshop en Lightroom draaien door allerlei bugs zo slecht op de nieuwe software, dat Adobe adviseert om te wachten met upgraden.

Het hernoemen van bestandsnamen in de Photoshop werkt na een Catalina-upgrade ineens niet meer goed. Daarnaast willen sommige plug-ins voor de programma's niet meer goed laden. In Lightroom werkt de Lens-maker niet meer.

En dat zijn alleen nog maar de problemen die je met de meest recente versies van Adobe-apps ondervindt. Gebruik je oude updates van Photoshop of Lightroom, dan kan het zijn dat de gehele software kapotgaat na een update naar Catalina. Dat zijn namelijk 32-bits-applicaties, die vanaf Catalina niet meer worden ondersteund.

Sommige subprogramma's in bijvoorbeeld Photoshop zijn ook 32-bits, ondanks het feit dat de app zelf 64-bits is. Het zorgt ervoor dat software slecht deels werkt.

Wacht nog even

Adobe zegt hard te werken aan oplossingen voor alle bugs en problemen. Totdat deze oplossingen zijn gevonden, luidt er één advies van de softwaremaker: wacht nog even met het installeren van Catalina.

Eerder deze week bleek dat dj's ook in de problemen komen door te updaten naar Catalina. In veel set-ups gebruiken zij de muziek-app iTunes, maar die heeft Apple opgesplitst in verschillende losse applicaties.

Review: iPhone 11 en 11 Pro

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s