Dutch Design Week: Daten als een dier
Stop Swipe Right

Dutch Design Week: Daten als een dier

10-10-2019 14:09 Laatste update: 11-10-2019 13:10

Daten start tegenwoordig door naar rechts te swipen op een app. De draagbare WOO-gadgets brengen flirten en feromonen weer terug in de liefde.

Verliefd worden en het veroveren van een partner was een volledige ervaring met fysieke aantrekkingskracht, feromonen in de lucht en romantiek. Maar tegenwoordig kun je aan veel van die spannende avonturen voorbijgaan door een tweedimensionale online ervaring die start met het naar rechts swipen op een app en een eerste indruk op een beeldscherm.

Design Academy-afstudeerder Bea van Grutten brengt de feromonen en het flirten weer terug. Haar wearables met de naam WOO komen voort uit de dierenwereld, waar de weg naar een nestje voorafgegaan wordt door baltsende herten, showende pauwen en balletdansende vogeltjes. De flirtgadgets van Van Grutten zijn dierlijke verlengstukken van je eigen lichaam waarmee we even weg van digitaal daten gaan en weer fysiek worden.

"Zou het niet te gek zijn als je gepassioneerd als een pauw je veren uit zou kunnen slaan?" Of een knipoog met digitaal aangestuurde wimpers kunt geven? En dat er misschien wel een bloem op een borst tot bloei openbarst? Zo kun je als je in een koffiebar een potential lover ziet, die persoon even sierlijk meedelen dat je geïnteresseerd bent. De interactieve wearables WOO maken emoties duidelijk, zodat er vertrouwen en helderheid ontstaat.

De WOO-wearables zijn te zien op de Graduation Show in de Campina-melkfabriek tijdens de Dutch Design Week die 19 oktober van start gaat.

Bright is op de Dutch Design Week aanwezig. Niets missen? Abonneer op ons YouTube-kanaal of volg ons op Facebook en Twitter.

WOO - the future of flirting from Bea van Grutten on Vimeo.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s