Apple Pay beschikbaar voor Rabobank-klanten
Alle grote banken

Apple Pay beschikbaar voor Rabobank-klanten

05-11-2019 07:25 Laatste update: 09:08

Bastiaan Vroegop

Betaaldienst Apple Pay is nu ook beschikbaar voor klanten van de Rabobank, die nu met hun iPhone of Apple Watch contactloos kunnen betalen.

Daarmee hebben alle drie de grote Nederlandse banken ondersteuning voor Apple Pay. Eerder volgden al ING en ABN Amro

Apple Pay laat gebruikers contactloos betalen met behulp van je iPhone of Apple Watch. Daarvoor hoeft het apparaat alleen maar bij een ondersteund pinapparaat te houden om af te rekenen. Alle pinapparaten die contactloos betalen ondersteunen, zijn geschikt voor Apple Pay.

Bijkomend voordeel van Apple Pay voor gebruikers is het ontbreken van een maximumbedrag. De identiteit van gebruiker wordt al op de telefoon wordt gecontroleerd met een pincode of vinger- of gezichtsscan. Daarom is een extra controle op het pinapparaat niet meer nodig, en kunnen zonder onderbreking ongelimiteerd hoge bedragen worden afgerekend.

Daarnaast kan met Apple Pay worden betaald op sommige websites en in bepaalde apps, zoals Thuisbezorgd. Apple Pay gebruikt de gezichts- of vingerscanner van de iPhone, iPad of MacBook om te verifiëren of de juiste persoon probeert te betalen.

Apple Pay activeren:

Via de Rabo-app:

  1. Open de Rabobank-app
  2. Ga naar 'Zelf regelen' en kies voor Apple Pay
  3. Volg de stappen om je pas in te stellen

Via de Wallet-app:

  1. Open de Wallet-app op de iPhone
  2. Druk op de plus rechtsboven in beeld
  3. Selecteer Rabobank en kies de juiste rekening
  4. Stem in met de voorwaarden en wacht op goedkeuring

Ook kleine banken

Naast Rabobank, ABN Amro en ING bieden ook veel kleine banken ondersteuning voor Apple Pay. De optie is beschikbaar bij Bunq, Monese, N26 en Revolut. Nederland is één van de laatste landen in Europa waar de betaaldienst van Apple beschikbaar is gekomen. 

Apple Pay in Nederland: zo werkt het

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's