Disney+ is live: deze nieuwe films en series kun je nu kijken
Disney mis

Disney+ is live: deze nieuwe films en series kun je nu kijken

12-11-2019 11:39 Laatste update: 14:51

Bastiaan Vroegop

Disney’s streamingdienst is vandaag officieel van start gegaan en staat vol series en films die speciaal voor Disney+ zijn gemaakt. Deze nieuwe titels kun je sinds vandaag bekijken.

Je vindt op Disney+ natuurlijk veel oude producties van Disney en zijn studio's, waaronder nagenoeg alle Marvel- en Star Wars-films en veel van wat Disney en Pixar hebben gemaakt. Ook staan er programma’s van National Geographic op de dienst.

In dit artikel kijken we niet naar bovenstaande oude titels, maar naar wat er allemaal voor het eerst op Disney+ te zien is. Disney heeft namelijk films en series speciaal voor de streamingdienst gemaakt.

De streamingdienst is al twee maanden in Nederland te gebruiken, omdat Disney ons als testland had gekozen. Met de formele start dinsdag zijn alle nieuwe titels ook toegevoegd. Een abonnement op de dienst kost 7 euro per maand, of 70 euro per jaar.

Servers plat

Overigens lagen de servers van Disney+ op dag één al even plat door de enorme interesse.

The Mandalorian

Iron Man-regisseur Jon Favreau staat aan het hoofd van deze tv-serie in het Star Wars-universum, met een budget van maar liefst 100 miljoen dollar. In het acht afleveringen tellende seizoen volgen we een premiejager gespeeld door Pedro Pascal (Game of Thrones, Narcos), in de tijd tussen Return of the Jedi en The Force Awakens. De eerste aflevering is dinsdag verschenen en de tweede volgt al op vrijdag.
 

Star Wars in 4K HDR

Oké, strikt gezien zijn dit oude films, maar Star Wars is voor het eerst in 4K HDR te bekijken op Disney+. Tot op heden moesten we het doen met hooguit de 1080p-versies die op Blu-ray zijn verschenen. De 4K-films zijn wel de versies aangepast door George Lucas, dus puristen zweren wellicht alsnog bij de oude videobanden.
 

High School Musical: The Musical: De Serie

In deze tv-serie maken studenten op de school waar High School Musical is opgenomen een musical… over de film High School Musical. Iedere week verschijnt er een nieuwe aflevering.

Encore

Nog een musicalserie, maar deze is een realityshow. Presentator Kristen Bell (The Good Place, Frozen) brengt oud-klasgenoten weer bij elkaar voor een reünie, zodat ze samen hun oude schoolmusical opnieuw kunnen maken. 

Lady en de Vagebond

Na onder andere Aladdin en de Leeuwenkoning heeft Disney weer een live-action-variant van een oude animatiefilm gemaakt, maar ditmaal exclusief voor Disney+. Lady en de Vagebond vertelt het verhaal van de oude klassieker, waarin een rashond van een rijke familie verliefd wordt op een zwerfhond. 

The World According to Jeff Goldblum

Acteur Jeff Goldblum gaat op pad met National Geographic om de oude geschiedenis en bijzondere wetenschapsprojecten in steden op te zoeken. Dat doet hij in zijn eigen unieke en gekke stijltje. 

Hero Project

In dit realityprogramma worden kinderen opgezocht die een positieve impact op hun omgeving hebben. Zij worden vervolgens in het zonnetje gezet, door ze een superheld te maken in een Marvel-stripboekenreeks.

Noëlle

In deze kerstfilm staat de familie Kringle centraal, die al generaties lang nieuwe kerstmannen voordraagt. Als de huidige kerstman overlijdt is de jonge Nick aan de beurt, maar hij lijkt er geen talent voor te hebben. Zijn zusje Noëlle moet hem daarom helpen - en kerstmis redden.

Vorkie Stelt een Vraag

Dit programma is bedoeld voor de allerjongste kijkers. Toy Story 4-speeltje Vorkie legt in iedere drie minuten durende aflevering op grappige wijze een lastig onderwerp uit. In de eerste aflevering gaat het over geld.

SparkShorts

De SparkShorts-collectie bevat korte, onafhankelijke films die Pixar heeft gemaakt. Op het moment staan er vier in de verzameling: Float, Kitbull, Smash and Grab en Purl. Iedere film is niet langer dan een minuut of tien.

Imagineers

In deze documentaireserie kijkt filmmaker Leslie Iwerks achter de schermen bij Disneyland, om te zien hoe de zogeheten Imagineers van het bedrijf de attracties bedenken en bouwen.

Pixar Komt tot Leven

Een verborgencameraprogramma waarin personages en momenten uit Pixar-films worden nagemaakt, om te zien hoe mensen er op reageren. Denk bijvoorbeeld aan het robotje uit Wall-E die ineens over een zebrapad rijdt, of het bedieningspaneel uit Binnenstebuiten waarmee de emoties van parkbezoekers bediend kunnen worden.

Family Sundays

In korte afleveringen laat die kinderprogramma zien hoe je simpele Disney-projectjes in elkaar kunt knutselen. In de eerste aflevering wordt inspiratie gehaald uit de film Dumbo.

Disney+ is hier! Ga jij Netflix opzeggen?

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s