© Microsoft

Microsoft-gamedienst xCloud in 2020 beschikbaar
Groter dan Stadia

Microsoft-gamedienst xCloud in 2020 beschikbaar

15-11-2019 08:19 Laatste update: 08:19
Author profile picture

Floris Poort

Microsoft brengt zijn gamestreamingdienst xCloud in 2020 uit. De dienst heeft nu al meer titels dan het concurrerende Google Stadia.

Microsoft test zijn gamestreamingdienst nu in de VS, het Verenigd Koninkrijk en Zuid-Korea. Als de dienst in 2020 verschijnt, zal die ook in West-Europa te gebruiken zijn. Dat zei Microsoft tijdens zijn X019-evenement.

xCloud is een spelcomputer in de cloud: gebruikers krijgen voor een vast bedrag per maand toegang tot de dienst en kunnen daar een groeiend aanbod games op spelen, zonder download of installatie.

Concurrent voor Stadia

xCloud heeft daarmee dezelfde insteek als Google Stadia, dat vanaf dinsdag 19 november beschikbaar is. Stadia lanceert met zo'n 12 games, xCloud zal bij zijn start een aanbod van minstens 50 games hebben.

Bovendien komt game-abonnement GamePass ook naar xCloud. Met GamePass krijgen spelers voor een vast bedrag toegang tot een groeiend aanbod games, met nu al ruim 250 titels. Ook de nieuwste games worden regelmatig aan dat abonnement toegevoegd.

DualShock 4 en ook iPhone en iPad

Microsoft zegt dat xCloud ondersteuning zal bieden voor de DualShock 4-controller van de PlayStation 4, en andere controllers van derden zoals Razer. xCloud werkt in eerste instantie alleen via Android-telefoons en tablets.

In 2020 zal de dienst ook via de pc beschikbaar zijn. Microsoft is met Apple in gesprek om xCloud ook naar de iPhone en iPad te brengen, meldt The Verge.

Opvolger Xbox One

Het is nog niet bekend wanneer xCloud precies in Europa verschijnt, en voor welke prijs.

In het najaar van 2020 wil Microsoft de opvolger van de Xbox One op de markt brengen. Die moet volgens Microsoft in prijs concurrerend zijn met de PlayStation 5, die ook eind 2020 moet verschijnen. Microsofts abonnementsdienst GamePass kost 10 euro per maand.

Google Stadia: het einde van de spelcomputer?

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s