Microsoft belooft in 2030 klimaatpositief te zijn
Klimaatverandering

Microsoft belooft in 2030 klimaatpositief te zijn

16-01-2020 19:08 Laatste update: 20:06
Author profile picture

Erwin Vogelaar

Microsoft belooft in 2030 klimaatpositief te zijn en vervolgens alle koolstof te verwijderen die het bedrijf sinds 1975 heeft uitgestoten.

Microsoft heeft als doel om in 2030 klimaatpositief te zijn. Dat betekent dat het bedrijf meer koolstof uit het milieu haalt dan uitstoot. In 2050 hoopt Microsoft tevens de hoeveelheid koolstof die er sinds de oprichting van het bedrijf is uitgestoten verwijderd te hebben uit het milieu.

Amazon kondigde eerder aan om in 2040 klimaatneutraal te willen zijn. 

Klimaatverandering 

"De koolstof in onze atmosfeer heeft een gasdeken gecreëerd die warmte vasthoudt en het klimaat van de wereld verandert", schrijft Microsoft-president Brad Smith. "De temperatuur van de planeet is al met 1 graad Celsius gestegen. Als we de uitstoot niet beperken en de temperaturen blijven stijgen, vertelt de wetenschap ons dat de resultaten catastrofaal zullen zijn."

De komende vier jaar wordt er gewerkt aan nieuwe technologie om koolstof uit het milieu te verwijderen. Daarvoor wordt 1 miljard dollar geïnvesteerd van het door Microsoft opgerichte Climate Innovation Fund. 

Test: nieuwe Microsoft-tablet Surface Pro X

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's