Fiskars maakt gardenwear: kleding voor bij het tuinieren
Flower power

Fiskars maakt gardenwear: kleding voor bij het tuinieren

03-02-2020 08:56 Laatste update: 08:56

Streetwear? Workwear? Gardenwear! Het iconische Fiskars van de oranje schaar maakt een kledingcollectie voor in de tuin.

Een beetje modern mens heeft een volkstuin, een moestuin of toch tenminste een buitenkeuken of stoere barbecue. Bij het prepareren van de pulled pork of houtovenpizza heb je nu meer keuze dan een houthakkershemd. Gereedschapmaker Fiskars komt met een kledingcollectie voor in de tuin.

De Fiskars kleding-en accessoirecollectie is ontworpen voor tuinieren en het verkennen van de stad. Mode en functionaliteit komen samen in de unisex workwear-meets-streetwear collectie. De Finse mode- en textielontwerpster Maria Korkeila heeft 11 verschillende items ontworpen. Er is een jas met messteekvrije zakken en een afneembare band, capuchon en mouwen. Een toolbelt die kan worden omgebouwd tot een hippe heuptas. Een tuinbroek kan niet ontbreken.

De urban garden wear is natuurlijk gemaakt van organisch of gerecycled materiaal en veganistisch leer en de hoofdkleur is zoals je al begrijpt oranje.

Raad het geluid

Fiskars kun je kennen van de oranje schaar. Bij moeders thuis ligt ie al zeker 40 jaar in de keukenla. Maar de Fiskars Classic ligt ook in het design museum in Helsinki.

De Fiskars Classic is zo iconisch, dat zelfs het geluid dat de schaar maakt tijdens het knippen is vastgelegd.