Piet Parra maakt outfit voor Olympische Spelen
olympische kit

Piet Parra maakt outfit voor Olympische Spelen

12-02-2020 07:39 Laatste update: 22:22

Piet Parra maakt met Nike de outfit voor Olympische skateboarders van drie landen.

De outfit van de skateboarders tijdens de Olympische Spelen wakkert het vuur nu al aan. De Nederlandse grafisch ontwerper en illustrator Piet Parra heeft voor Nike een collectie gemaakt met opvallende stukken. Dat mag ook wel, want het wordt de eerste keer dat skateboarden als Olympische sport meedoet. Tussen 14 juli en 9 augustus zijn de uniformen te zien in de Park en Street-competities. 

De teams die in Tokio in de Nederlandse outfit verschijnen zijn USA, Frankrijk en Brazilië. Ieder land heeft zijn eigen identiteit, maar de gezamenlijke skatecultuur overheerst. Net zoals de Olympische gedachte: meedoen is belangrijker dan winnen.

Duurzaam

Wat de landsuniformen ook gemeen hebben is de duurzame innovatie in materialen en in ontwerp. De kleding is gemaakt van 100% gerecycled polyester. De patronen en kleuren zijn zo efficiënt mogelijk terwijl ze toch een stoer visueel effect geven.

De kit van team USA toont de kleuren van de Amerikaanse vlag in een palet van daarbij passende tinten, het nationaal symbool de Amerikaanse zeearend en de drie letters op de mouw. 

De Franse kit geeft een twist aan het traditionele tennispoloshirt. Het op de borst gebruikte symbool is de Gallische haan en op de mouw staat de Franse vlag. 

De kleurrijke kit van Brazilië is gebaseerd op de meest bekende sport van het land: voetbal. Het gebruikte symbool is de toekan, die staat voor geluk.

Van Gogh Museum performance Parra X Tony from VJ Jayo Tony on Vimeo.