Apple geeft omzetwaarschuwing vanwege impact coronavirus
Vraag in China crasht

Apple geeft omzetwaarschuwing vanwege impact coronavirus

17-02-2020 21:54 Laatste update: 18-02-2020 06:42

Apple heeft een omzetwaarschuwing gegeven voor het lopende kwartaal. De vraag naar iPhones in China is lager door de uitbraak van het coronavirus. Daardoor kan Apple niet aan zijn omzetverwachting voldoen.

Dat meldt Apple in een bericht aan beleggers. Volgens het bedrijf duurt het langer dan verwacht voordat de situatie in China weer is genormaliseerd. Apple heeft al zijn winkels in China gesloten vanwege de uitbraak van de besmettelijke ziekte. Deze worden nu langzaam heropend.

Toeleveranciers

Verder heeft het bedrijf last van verstoringen in de toeleveringsketen, met als gevolg dat elders in de wereld er tijdelijke tekorten aan iPhones zijn. Apple heeft veel toeleveranciers in China en het opstarten van de productie duurt langer dan verwacht, aldus het bedrijf.

Bij de bekendmaking van cijfers in januari deed Apple voor het lopende tweede kwartaal van het gebroken boekjaar een voorspelling van een omzet tussen 63 miljard en 67 miljard dollar. Deze prognose zal dus niet gehaald worden.

Tijdelijke verstoring

Toen erkende Apple al dat die prognose buitengewoon ruim was omdat het moeilijk was in te schatten welke impact het coronavirus zou hebben. Apple benadrukt dat het een tijdelijke verstoring van de activiteiten is en dat het bedrijf er fundamenteel goed voor staat.

Apple liet weten de verdere ontwikkelingen rond het coronavirus te blijven volgen en in april met meer informatie te komen, bij de toelichting op de kwartaalcijfers. Buiten China blijft de vraag naar Apple-producten en diensten sterk, zo meldde het bedrijf in een verklaring.

Review: AirPods Pro

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s