'Apple onthult goedkopere iPhone 9 op 31 maart'
Kort daarna in winkels

'Apple onthult goedkopere iPhone 9 op 31 maart'

18-02-2020 07:50 Laatste update: 12:10

Bastiaan Vroegop

Apple zou op 31 maart zijn nieuwe, goedkopere iPhone gaan onthullen.

Dat vertellen ingewijden aan het Duitse iPhone-ticker. De nieuwe iPhone moet het uiterlijk krijgen van de eerdere iPhone 8, maar heeft aan de binnenkant nieuwere hardware. Volgens de Duitse site zal het toestel de iPhone 9 heten, terwijl andere bronnen spreken over een iPhone SE 2.

Daarmee zou de techreus een goedkoper alternatief voor de huidige iPhone 11 introduceren. Zoiets deed het bedrijf eerder al met de eerste iPhone SE. Volgens analisten zal Apple voortaan een budgettoestel in het voorjaar presenteren, gevolgd door een nieuw vlaggenschip in het najaar.

'Rond 400 dollar'

De bronnen stellen dat de nieuwe iPhone al vlak na de onthulling in de winkels ligt: op vrijdag 3 april zou de verkoop officieel van start gaan.

De prijs van de nieuwe iPhone moet rond de 399 dollar komen te liggen. Een europrijs is nog niet gelekt.  

Minder productie door coronavirus

Het is nog afwachten of de iPhone in grote hoeveelheid beschikbaar zal zijn. Veel Chinese fabrieken hebben tijdelijk de deuren gesloten, uit angst voor besmettingen van het coronavirus.

Onlangs waarschuwde Apple al voor verstoringen in de productieketen, waardoor er sprake kan zijn van een iPhone-tekort in sommige landen.

Bronnen van Bloomberg stellen dat de iPhone 9-introductie niet door het coronavirus zal veranderen, maar dat er nog "van alles kan gebeuren".

Eindoordeel: AirPods Pro na 3 maanden

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s