'iOS 14 bevat verwijzing naar draadloze Apple-koptelefoon'
AirPhones

'iOS 14 bevat verwijzing naar draadloze Apple-koptelefoon'

09-03-2020 19:55 Laatste update: 20:10

Bastiaan Vroegop

In gelekte code van besturingssysteem iOS 14 zitten verwijzingen naar een draadloze koptelefoon van Apple.

iOS 14 is nog niet verschenen, maar 9to5Mac zegt al vroege code van het besturingssysteem in te hebben gezien. Eerder lekte de site ook nieuwe functies voor de Apple Watch en muisondersteuning voor de iPad.

Het gaat om twee iconen van de koptelefoon, die worden gebruikt in de interface van iOS 14. Daarop zijn twee modellen te zien: een zwarte en een witte.

Apple scoort al jarenlang met zijn AirPods, die op het moment de populairste draadloze oordoppen op de markt zijn. Met een koptelefoon zou de techreus de technologie hierin kunnen verwerken in een ander soort product.

Eerder al geruchten

Geruchten over een draadloze Apple-koptelefoon zijn er al langer: twee jaar geleden zijn de doorgaans betrouwbare Apple-analist dat er werd gewerkt aan een hoogwaardige koptelefoon van het bedrijf.

Het is nog afwachten wanneer de koptelefoon gepresenteerd zal worden. Wellicht gebeurt dit bij de presentatie van iOS 14. Dat gebeurt meestal in juni tijdens de Apple-ontwikkelaarsconferentie WWDC. Veel techconferenties zijn de afgelopen weken echter afgezegd uit angst voor het coronavirus.

Eindoordeel: AirPods Pro na 3 maanden

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's