Facebook test Stories die ook direct op Instagram verschijnen
Crosspost

Facebook test Stories die ook direct op Instagram verschijnen

10-03-2020 09:08 Laatste update: 09:45

Facebook test de nieuwe mogelijkheid om Stories op Facebook ook direct op Instagram te laten verschijnen.

Andersom is het al sinds 2017 mogelijk om Instagram Stories ook meteen op Facebook te plaatsen. De nieuwe test wordt bevestigd door een woordvoerder van Facebook tegenover TechCrunch. De functie werd ontdekt door Jane Manchun Wong, die apps uitpluist naar nieuwe mogelijkheden.

De functie moet het volgens Facebook makkelijker maken voor gebruikers om verschillende publieken te bereiken. Mogelijk hebben zij op Facebook andere volgers dan op Instagram.

Momenteel worden data over bekeken Stories nog niet gelijkgetrokken tussen Facebook en Instagram. Daarom kan het gebeuren dat gebruikers dezelfde Stories twee keer zien, op beide platformen. Vermoedelijk zal Facebook die informatie op termijn wel synchroniseren.

Platforms samentrekken

Instagram was het eerste Facebook-platform dat in 2016 Stories toevoegde. Snapchat had de functie in 2013 bedacht, maar het bedrijf wilde niet door Facebook overgenomen worden. Inmiddels zijn er Stories beschikbaar in alle vier de populaire apps van Facebook: WhatsApp, Instagram, Messenger en Facebook.

Op termijn wil Facebook overlappende functies samentrekken, om één groot netwerk te creëren. Zo moet het uiteindelijk mogelijk worden om bijvoorbeeld via WhatsApp met een Instagram-gebruiker te chatten.

Dit moet Instagram verbeteren

Geen video missen? Abonneer op het Bright YouTube-kanaal

Volg Bright ook op Instagram