Sonos start abonnementsdienst voor bedrijven
Speakers leasen

Sonos start abonnementsdienst voor bedrijven

11-03-2020 12:11 Laatste update: 12:11

Sonos is in Nederland begonnen met een abonnement waarbij kleine en middelgrote bedrijven speakers leasen inclusief rechtenvrije muziek.

Nederland is samen met de Amerikaanse stad Seattle het testgebied voor de nieuwe dienst Sonos Business. Eigenaren kunnen bij Sonos twee, vier of zes speakers huren, die door Sonos geïnstalleerd worden. Het gaat om Sonos One SL-speakers, dat is de Sonos One zonder spraakbediening.

Daarbij is rechtenvrije muziek van het bedrijf Spaces inbegrepen. Werkgevers die voor hun personeel of klanten muziek draaien, moeten daar rechten voor betalen. Wie zomaar een Spotify-playlist opzet, loopt kans op een boete. Bij het model van Sonos is die betaling al inbegrepen.

Speakers blijven van Sonos

Bij het abonnement zit ook een Sonos Boost-wifimodule, die zorgt dat de speakers voldoende wifi-bereik hebben. Er zijn drie abonnementen: bedrijven tot 75 vierkante meter betalen 30 euro per maand, tot 150 vierkante meter 50 euro per maand en tot 225 vierkante meter kost de dienst 65 euro per maand. Ondernemers moeten voor minstens 24 maanden afnemen, na de leasetijd moeten de speakers weer terug naar Sonos.

Abonnementen voor consumenten

Sonos startte in oktober ook al met een abonnementsmodel voor consumenten, ook als exclusieve test in Nederland. Gebruikers kunnen voor tussen de 15 en 50 euro per maand tussen de twee en vier speakers bij Sonos huren.

Review: draadloze Sonos Move

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's