Nieuwe HEMA-zomercollectie van Studio Job is een mislukt feestje
echt HEMA

Nieuwe HEMA-zomercollectie van Studio Job is een mislukt feestje

13-04-2020 10:38 Laatste update: 10:40

De HEMA-badhanddoek en koeltas draagt deze zomer het cartooneske patroon van topdesignstudio Studio Job.

Zand op je broodje, kwallen in zee en een smeltend ijsje. De collectie strand- en picknickspullen van Studio Job viert het kleine zomerse leed. Vanaf 14 april online te koop bij de HEMA.

Summer Disaster, zo heet de collectie van Studio Job bij de Hema. Typische Studio Job-stijlkenmerken zijn de cartooneske patronen, maar daarin nu geen verstopte doodshoofden, maar kwallen, haaien, muggen en smeltende ijsjes. "Het is niet alleen maar goed nieuws met de zomer, het kan ook makkelijk mis gaan", aldus Job Smeets, die met Nynke Tynagel samen Studio Job vormt.

Zomerleed

Smeets memoreert aan lange reizen in een hete auto, angst voor haaien in de zee, muggenbulten en ander zomerleed. "Met deze HEMA-collectie hebben geprobeerd om een mislukt feestje te maken", vertelt Smeets in een interview. "De vlam in de pan, de BBQ in de fik, er zijn haaien in de zee, je ligt verbrand op het strand… maar dan op een grappige manier."

Het omdraaien van het verhaal is typisch Studio Job. Dat zie je ook terug in de campagnefoto’s. "Het vrouwelijke model is Geertje, de dochter van Piet Hein Eek. Het mannelijke model is Koen, die weer de zoon van Piet Boon is. We hebben samen echt alles uit de kast getrokken om de collectie met liefde neer te zetten. Liefde en humor zijn heel belangrijk."

HEMA-prijsje

Ook opvallend is dat het HEMA-logo een prominente plaats inneemt, terwijl de HEMA als beleid heeft dat niet te doen. "Dat hebben we bewust gedaan. We zien HEMA niet als merk, maar als instelling of woord. Iedere Nederlander begrijpt dat woord. Ik vond persoonlijk de laatste jaren die eigen identiteit een beetje naar de achtergrond verdwijnen. HEMA is altijd bekend geweest vanwege de goede kwaliteit voor de beste prijs."

De producten voor Eating Outside en Beach Life zijn onder andere een vliegenmepper in de vorm van een vlieg, en servies, slippers, een koeltas, pet, luchtbed en badkleding in het voor Studio Job iconische cartooneske patroon. Het hemd met sixpackprint is een goed uitgevoerde grap. Vanaf 14 april koop je (online) een echte Studio Job voor een voor iedereen betaalbare prijs.