PS4-game The Last of Us 2 verschijnt in juni, verhaal al gelekt
PlayStation

PS4-game The Last of Us 2 verschijnt in juni, verhaal al gelekt

27-04-2020 18:09 Laatste update: 28-04-2020 12:18

De langverwachte PlayStation 4-game zal op 19 juni in de winkels liggen. Het spel stond origineel gepland voor mei, maar werd uitgesteld wegens het coronavirus.

Toen de game eerder deze maand werd uitgesteld, zei Sony in eerste instantie niet wanneer hij dan zou verschijnen. Fans waren bang lang te moeten wachten op de titel, die al eens eerder was verschoven wegens productievertraging. 

Hoewel de game zo goed als af is, vermoedde Sony dat hij niet goed gedistribueerd kon worden door problemen binnen de distributieketen. Volgens Sony-gamestudiobaas Hermen Hulst lijkt die zorg nagenoeg verdwenen te zijn, waardoor er nu een datum vastgesteld kon worden.

Ook de PlayStation-game Ghost of Tsushima heeft inmiddels een datum: die ligt vanaf 17 juli in de winkels.

Verhaal gelekt

Tegelijkertijd zijn vroege beelden van The Last of Us 2 al op het internet verschenen. In inmiddels offline gehaalde video's waren grote verhaalontwikkelingen in het spel te zien, waarmee de uploader probeerde de game voor zoveel mogelijk mensen te spoilen.

Hoewel de beelden kort na publicatie weer van het internet verdwenen, is er een kans dat ze wederom opduiken. Op sociale media proberen kijkers van de beelden nu ook voor anderen het gameverhaal te verklappen. Sony en ontwikkelaar Naughty Dog hebben nog niet op de gelekte video's gereageerd.

Dit weten we over de PlayStation 5 en Xbox Series X

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's