Devolo komt met nieuwe powerlines met betere mesh-wifi
Wifi

Devolo komt met nieuwe powerlines met betere mesh-wifi

17-05-2020 12:34 Laatste update: 12:34

De Duitse fabrikant Devolo brengt eind juni de volgende generatie powerlines uit met een reeks nieuwe features voor mesh-wifi, waarmee je overal in huis het snelst mogelijk internet zou moeten hebben.

Powerlines, waarmee je internet via het stopcontact en de elektriciteitskabels naar andere kamers brengt, was jaren geleden meestal niet zo snel. De reden daarvoor was dat de powerline-fabrikanten sterk verouderde chips en powerline-standaarden gebruikten. De enige fabrikant die daarvan afwijkt is Devolo. Dit bedrijf gebruikt moderne chips die gebruik maken van een moderne Powerline G.hn standaard waarmee over een afstand tot 500 meter over het elektriciteitsnet snelheden tot 2400 Mbps te halen zijn.

Althans, in theorie. In de praktijk is er altijd verlies, maar toch claimt Devolo de snelste powerlines met het grootste bereik te bieden.

Mesh-wifi

De nieuwe Devolo Magic 2 WiFi Next-powerlines hebben ook mesh-wifi ingebouwd. Het prettige aan mesh-wifi is dat je helemaal automatisch overschakelt tussen de verschillende mesh-wifi stationnetjes die je verspreid hebt staan in verschillende kamers en ruimtes door het huis. Je hoeft dus niet op zolder apart in te loggen op het wifi-zoldernetwerk terwijl je in de huiskamer met je smartphone op het andere wifinetwerk zat.

Devolo heeft een aantal verbeteringen aangebracht onder de motorkap met termen als airtime-fairness, band steering en fast roaming. Als eindgebruiker zou je volgens Devolo vooral moeten merken dat je wifi dankzij al deze vernieuwende technologieën sneller is met name als je oudere apparatuur in huis hebt, zoals printers of tv's, die oudere wifi-technieken gebruiken. 

Trage wifi-apparaten omgeleid

Normaal gesproken kan zo'n ouder apparaat de wifi-verbinding grotendeels claimen waardoor je razend snelle wifi van je moderne smartphone ook traag wordt. Devolo's wifi-tech leidt trage wifi-apparaten als het ware om en geeft nu vrijbaan aan snelle wifi-apparaten op de draadloze dataweg.

De wifi-verbindingen ondersteunen nu ook WPA 3-versleuteling en de nieuwe powerlines zijn plug & play. Ze pairen automatisch zonder het indrukken van knoppen. Ook de app en de software zijn verbeterd voor simpeler gebruik. 

Eind juni te koop

De nieuwe Magic 2 WiFi next zijn eind juni verkrijgbaar. Er is een starterspakket die twee adapters bevat voor 199,99 euro en een Devolo Magic 2 WiFi next Multiroom Kit met drie adapters van 299,90 euro. Losse Magic 2 WiFi next-adapters kosten 129,99 euro. 

Devolo brengt overigens ook voor kortere te overbruggen afstanden de nieuwe devolo WiFi Repeater+ ac uit met mesh-Wifi. Deze kost 69,99 euro en is te integreren met Devolo's Magic powerline Mesh-wifi-netwerken.

Review: Powerline-adapters

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s