'Ridley Scott gaat tv-series voor Apple TV+ produceren'
Exclusief

'Ridley Scott gaat tv-series voor Apple TV+ produceren'

13-05-2020 19:40 Laatste update: 19:48

Regisseur Ridley Scott heeft een deal gesloten met Apple, om exclusieve programma's te produceren voor streamingdienst Apple TV+.

Dat vertellen anonieme bronnen aan Variety. Apple zou een overeenkomst hebben bereikt met de regisseur en zijn bedrijf Scott Free Productions, dat de programma's zal produceren. Apple mag deze programma's als eerste uitzenden.

De regisseur staat al lange tijd hoog in het boekje van Apple, nadat hij de inmiddels beroemde 1984-reclame voor de techreus regisseerde. Daarnaast is de filmmaker bekend van films zoals Alien, Blade Runner en Legend.

Scott zal niet als enige aan het roer staan van de Apple TV+-projecten: ook David Zucker, Clayton Krueger en Jordan Sheehan nemen de productierollen op zich.

Disney

Verdere details over de samenwerking tussen Scott en Apple zijn nog niet gelekt. Het is ook nog niet bekend wanneer de eerste serie op Apple TV+ zal debuteren.

De geroemde regisseur sloot eerder al een deal met Apple TV+-concurrent Disney, waarvoor hij de film The Last Duel maakt. Deze stond gepland voor 25 december, maar is mogelijk door het coronavirus vertraagd.

Eerste indruk: Apple TV+

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's