Mooie mondkapjes: met deze maskers val je op
Coronafashion

Mooie mondkapjes: met deze maskers val je op

16-05-2020 18:07 Laatste update: 26-05-2020 12:51

Mondkapjes zijn de nieuwe sneakers. We zetten vijf nieuwe hippe mondkapjes en mondmaskers voor je op een rij.

OrbitGear W210-A face shield (8 dollar)

Techwearmaker ORBITGear komt met het gelaatsmasker W210-A. Het masker heeft een ademende, waterdichte drielaagse shell met een 2-laags ultrafijn bamboe-katoenen membraan dat anti-bacterieel en hypoallergeen is. Optioneel voor het W210-A face shield is een zakje voor een extra filter, een elastisch koord of een afneembare magnetische band.

Foonka nature print (2 voor 15 euro)

Een hooiberg, een versgemaaid grasveld, de sterrenhemel, Foonka maakt bedlinnen, handdoeken en ander textiel met een patroon uit de natuur. “Alles begon met het verlangen naar de zomer en nachten onder de sterren,” verklaren Gosia en Marcin Dziembaj van de Poolse designstudio Dizeno die Foonka bedacht. Een mondkapje in de collectie kon niet uitblijven.

Disney StarWars masks (4 voor 20 dollar)

Baby Yoda, R2D2, de Hulk, Mickey of Frozen, Disney komt met stoffen gezichtsmaskers met de meest populaire karakters van het entertainmentconglomeraat. Disney's stoffen mondkapjes volgen de aanbevelingen van de Amerikaanse toezichthouder FDA op niet-chirurgische, niet-industriële kwaliteit gezichtsmaskers. Beschikbaar voor pre-order op de officiële Disney-webwinkel voor 20 dollar per set van vier.

Goat Organic geitenwollengezichtsmasker (nog onbekend maar fair price)

De Amsterdamse geitenwollenwinkel Goat Organic heeft een verantwoord alternatief voor wegwerpmaskers voor eenmalig gebruik. Maar ook een betere keuze tussen de snelle productie van mondkapje voor duurzamer gebruik, door te kiezen voor natuurlijke en hergebruikte materialen. Samen met Sam van Saint Muze maken ze de mondkapjes van enkel overgebleven en vintage textiel.

Recycled sneaker mondkapje door WeWantmore 

Mondkapjes zijn de nieuwe sneakers. Zo letterlijk als de Belgische studio WeWantMore dat opvatte, bedoelden wij dat niet. Zij maken van oude (en de coolste) sneakers gezichtsmakers. Van Adidas X 17.3 FG solar yellow via Nike Air Edge Essential naar Nike Jordan Max Aura (GS). Hopen dat er geen stinkvoeten bij zitten. Niet te koop, wel een oproep: "In deze tijd kun je in plaats van beperkingen te zien, zoeken naar mogelijkheden en traditionele rollen heroverwegen. Haal de dingen uit elkaar, vind ze opnieuw uit en maak ze weer relevant binnen het nieuwe normaal. Figuurlijk, maar ook letterlijk."