Franse corona-app al miljoen keer gedownload
Corona-app

Franse corona-app al miljoen keer gedownload

06-06-2020 10:15 Laatste update: 10:16

De Franse app die moet helpen de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan is volgens de regering al ruim een miljoen keer gedownload.

"De StopCovid-app is in vier dagen een miljoen keer geactiveerd", meldt staatssecretaris Cédric O zaterdag. De Franse corona-app verscheen dinsdag voor Android en iOS en werd binnen een dag al ruim 600.000 keer gedownload.

De regering had eerder verklaard dat de app alleen effectief kan zijn als deze door enkele miljoenen Fransen wordt gebruikt. Inmiddels heeft zo'n 15 procent van de Franse bevolking de app geïnstalleerd.

Waarschuwing

De StopCovid-app gebruikt Bluetooth-technologie waarmee smartphones op korte afstand verbinding met elkaar kunnen maken. Gebruikers krijgen een waarschuwing als ze meer dan vijftien minuten in de buurt zijn geweest van iemand die positief heeft getest op het coronavirus. Dit soort apps worden op meerdere plaatsen in de wereld in gebruik genomen.  

Verkeerde app ook massaal gedownload

De introductie verliep dinsdag niet vlekkeloos. De vergelijkbare Spaanse app Stop Covid 19 CAT stond in Frankrijk enige tijd bovenaan de lijst met populairste downloads. Dat betekent vermoedelijk dat veel mensen per ongeluk het verkeerde programma op hun telefoon hebben gezet.

Nederlandse corona-app

In Nederland laat het kabinet ook een corona-tracking-app ontwikkelen. Dat gebeurt op basis van de bluetooth-technologie van Apple en Google. Die app zou voor de zomervakantie klaar moeten zijn.

Help met je computer mee aan een coronamedicijn: