Italië gestart met corona-app in vier regio's
Coronavirus

Italië gestart met corona-app in vier regio's

08-06-2020 09:13 Laatste update: 09:21

Italië is begonnen met het gebruik van een corona-waarschuwingsapp. Minister van Innovatie Paola Pisano bevestigde maandag dat de app bij wijze van proef in vier regio's is gelanceerd.

Al zo'n twee miljoen Italianen hebben de app gedownload, meldt het persbureau ANSA. Hoewel de app in alle twintig Italiaanse regio's kan worden gedownload, wordt met de waarschuwingsmeldingen vooralsnog alleen geëxperimenteerd in de Abruzzen, de Marken, Apulië en in Ligurië.

De app Immuni zendt gebruikers een bericht als zij in de buurt van een besmet persoon zijn geweest. De app werkt met bluetooth-technologie, waarmee smartphones op korte afstand verbinding met elkaar kunnen maken. De bedoeling is dat Immuni snel in heel Italië live gaat.

Italië geldt als een van de landen die het zwaarst is getroffen door het nieuwe coronavirus. Er zijn 234.998 Italianen besmet geraakt en van hen zijn 33.899 personen overleden. Noord-Italië, en met name de regio Lombardije, was in februari de eerste grote infectiehaard van het nieuwe coronavirus in Europa.

Nederland

Een Franse corona-waarschuwingsapp werd afgelopen week ruim 1 miljoen keer gedownload. In Nederland laat het kabinet ook een corona-tracking-app ontwikkelen. Dat gebeurt op basis van de bluetooth-technologie van Apple en Google. Die app zou voor de zomervakantie klaar moeten zijn.

Help met je computer mee tegen corona: