© Bright

Grote Sonos-update verschenen, werkt niet op sommige oude speakers
Sonos S2

Grote Sonos-update verschenen, werkt niet op sommige oude speakers

08-06-2020 14:32 Laatste update: 18:55

Sonos heeft een grote software-update uitgebracht voor zijn slimme speakers. Het nieuwe systeem wordt niet ondersteund op sommige oudere Sonos-apparaten.

De nieuwe Sonos S2-app is maandag verschenen voor iOS en Android. Gebruikers kunnen met die app hun ondersteunde Sonos-speakers en andere Sonos-apparaten updaten.

Oude apparaten die niet werken met het nieuwe S2-systeem blijven te besturen met de oude Sonos-app, die voortaan Sonos S1 Controller heet.

Betere audiokwaliteit mogelijk

Het Sonos S2-systeem maakt onder meer audio op een hogere resolutie mogelijk. Volgens het audiobedrijf kun je voortaan ook op meer manieren je luidsprekers personaliseren.

Daarnaast wordt het mogelijk om meerdere kamers met elkaar te bundelen, zodat je bijvoorbeeld nummers makkelijk op de gehele benedenverdieping kunt afspelen.

Oude apparaten niet ondersteund

Sonos S2 werkt niet op een aantal van de oudere Sonos-luidsprekers. De originele Zone Player, de Connect worden niet ondersteund, net als alle Connect: Amps verkocht tussen 2006 en 2015. De eerste generatie Play:5, CR200 en de Bridge worden ook overgeslagen.

Al die oude apparaten blijven draaien op het huidige besturingssysteem. Hiervoor zullen de komende tijd nog steeds veiligheidsupdates worden uitgebracht. Sonos zei eerder ook samen te werken met andere bedrijven om te zorgen dat muziek- en spraakdiensten zo lang mogelijk blijven werken op Sonos S1. 

Eerder dit jaar maakte het bedrijf bekend dat de oudere luidsprekers niet langer ondersteund zouden worden en ook geen veiligheidsupdates meer konden verwachten. Daar kwam het bedrijf op terug door het oudere besturingssysteem voor vroegere speakers draaiende te houden.

Review: nieuwe soundbar Sonos Arc

Opsplitsen

Heb je Sonos-speakers voor zowel S1 als S2 in huis, dan heb je meerdere opties. Je kunt ze allemaal samen gebruiken in de S1-app, maar moet dan wel alle nieuwe functies missen. Een tweede mogelijkheid is om je audiosysteem op te splitsen, zodat sommige speakers op S1 zitten en anderen op S2. Dan kun je ze alleen niet meer groeperen.

Een alternatief is om al je oude S1-speakers te upgraden. Dat kan bij Sonos, dat bij een inruilprogramma 30 procent korting belooft.

IKEA's eerste Sonos-speakers:

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s