Nieuwe Star Wars-game wordt maandag onthuld
Star Wars: Squadrons

Nieuwe Star Wars-game wordt maandag onthuld

14-06-2020 06:46 Laatste update: 15-06-2020 07:16

De nieuwe game Star Wars: Squadrons zal maandagavond worden gepresenteerd.

Dat belooft uitgever EA op zijn Twitter-account. Dan zal er ook een trailer worden getoond. Het is vooralnog niet bekend wanneer Star Wars: Squadrons in de winkels zal liggen. 

Het spel lekte eerder al uit, omdat een reclamebanner per ongeluk werd getoond in de digitale gameswinkel van Microsoft. 

Star Wars: Squadrons gaat over de piloten die in de X-Wings en Tie Fighters uit de films vliegen. Spelers vliegen namens de rebellen of het keizerrijk en nemen het vervolgens tegen elkaar op.

Rogue Squadron

Eerder waren er ook al ruimtepilotengames zoals Squadrons, waaronder de geprezen Rogue Squadron-serie. In die reeks is sinds begin 21e eeuw echter geen enkele nieyuwe game verschenen. Een vervolg was in de maak, maar werd in 2003 geannuleerd.

In de schietspellenreeks Star Wars: Battlefront is het wel mogelijk om soms een ruimteschip te besturen, al ligt de nadruk daar niet op. EA bracht afgelopen jaar nog het Star Wars-spel Jedi: Fallen Order uit, waarin je een vluchtende jedi tussen de derde en vierde film speelt.

Zijn Star Wars-lightsabers echt mogelijk?

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s