'Goedkoopste PlayStation 5 gaat 399 euro kosten'
Spelcomputers

'Goedkoopste PlayStation 5 gaat 399 euro kosten'

17-06-2020 11:22 Laatste update: 11:22

De PlayStation 5 wordt mogelijk voor 399 euro verkocht. Die prijs stond op een Franse Amazon-pagina voor de nieuwe Sony-spelcomputer, die later dit jaar op de markt komt.

Voor dat bedrag zou je de PlayStation 5 zonder disklade krijgen. Wil je Blu-rays afspelen, dan moet je een duurder model van 499 euro kopen.

Een startprijs van 399 euro zou de PlayStation 5 ongeveer even duur maken als de huidige PlayStation 4 Pro, die voor 399 euro in de winkels ligt. Wel is er van de PlayStation 4 een budgetmodel van 299 euro te koop. Mogelijk weet Amazon al wat de gameconsole gaat kopen en stond de prijs hierdoor tijdelijk per abuis al online.

Ontwerp onthuld

Sony onthulde afgelopen week het ontwerp van de nieuwe spelcomputer, maar zei toen nog niet hoe duur de PS5 moest worden en wanneer hij dit najaar precies in de winkels ligt.

Het getoonde bedrag kan ook verzonnen zijn door een Amazon-medewerker. Veel webwinkels zetten op dit moment de productpagina's voor de PlayStation 5 klaar, waarbij Amazon wellicht ook alvast een bedrag had ingevuld. Het bedrag is inmiddels weggehaald van de pagina, waarop nu staat dat de prijs van de PlayStation 5 "nog niet bekend is". 

Mooiere games en sneller laden

Sony belooft met de PlayStation 5 mooiere games dankzij het gebruik van ray-tracing, dat realistische reflecties en lichteffecten mogelijk maakt. Ook zouden games dankzij de ingebouwde SSD-opslag sneller laden.

Volg hier alle updates over de PlayStation 5

PlayStation 5 onthuld: mooi of lelijk?

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s