Netflix-baas schenkt 100 miljoen aan educatie zwarte studenten
Donatie

Netflix-baas schenkt 100 miljoen aan educatie zwarte studenten

18-06-2020 08:25 Laatste update: 11:30

ANP / Bright

Reed Hastings, de CEO van Netflix, en zijn vrouw Patty Quillin, hebben bekend gemaakt een dikke 100 miljoen euro te schenken om de educatie van zwarte studenten te bevorderen.

Het paar wil met hun gulle donatie 'scholarships' geven via een drietal organisaties, meldt onder meer The New York Times.

Hastings en Quillin verdelen het geld als volgt: zowel The United Negro College Fund, HBCUs Spelman College en het Morehouse College krijgt elk 35 miljoen om hun (aanstaande) studenten financieel te ondersteunen.

Privilege

"We hebben ervoor gekozen deze geweldige instituten te helpen, omdat wij erin geloven dat investeren in zwarte jongeren een van de beste manieren is om te investeren in de toekomst van Amerika. Wij hebben beide het privilege gehad om te kunnen studeren en daarom willen we nu andere studenten helpen. Met name gekleurde studenten, om hen een opstap te geven," aldus het stel.

Donaties Netflix

Afgelopen week kondigde Netflix ook aan enkele miljoenen te geven aan organisaties die zich inzetten voor Afro-Amerikaanse jeugd en ondernemers. De videodienst gaat ook geld steken in kansen voor zwarte film- en televisiemakers.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s