Deze games kondigde EA allemaal aan
EA Play

Deze games kondigde EA allemaal aan

19-06-2020 08:49 Laatste update: 10:06

Gamebedrijf EA heeft afgelopen nacht een reeks nieuwe games aangekondigd. Bright zet alle geplande titels op een rij.

Normaal gesproken organiseert EA in juni zijn evenement EA Play, waarbij tijdens de E3-gamebeurs de nieuwste spellen worden aangekondigd. Hoewel beide events door het coronavirus zijn afgelast, heeft EA in een digitale persconferentie wel zijn plannen voor de komende periode gepresenteerd.

Voetbalgame FIFA 21 op 9 oktober verkrijgbaar

Ieder jaar brengt EA een nieuw deel in zijn voetbalreeks FIFA uit, en dit jaar zal de nieuwste titel op 9 oktober worden uitgebracht. FIFA 21 is dan te koop voor de PlayStation 4, Xbox One en pc.

Later verschijnen ook versies voor de PlayStation 5 en Xbox Series X, maar het is nog niet bekend voor wanneer die gepland staan. De PS4-versie krijgt een gratis upgrade naar de PS5 voor alle kopers.

Eerste gameplay Star Wars: Squadrons getoond

De nieuwe Star Wars-game Squadrons werd eerder al onthuld, maar nu zijn er ook gameplaybeelden getoond. Spelers vliegen vanuit de eerste persoon in bijvoorbeeld een Tie Fighter of X-Wing, terwijl ze een ander team aan piloten uit de lucht schieten. Ook krijgt de game een verhaalcampagne om alleen te spelen.

Het spel verschijnt 2 oktober voor PlayStation 4, Xbox One en pc. Gamers op al die platformen kunnen samen spelen.

EA werkt aan skateboardspel Skate 4

Op dit moment is de skateboardgame Skate 4 in ontwikkeling. Daar werd lang naar uitgekeken, gezien het vorige deel in 2010 werd uitgebracht. Details of beelden werden nog niet gedeeld.

Fortnite-rivaal Apex Legends komt naar Switch

Met Apex Legends bracht EA eerder al een succesvolle concurrent voor Fortnite uit, waarin je spelers op een eiland moet uitschakelen tot je als laatste over bent. De game was al te spelen op pc, PlayStation 4 en Xbox One, waar EA later dit jaar de Nintendo Switch aan zal toevoegen.

EA belooft in de komende twaalf maanden zeven van zijn games naar de Nintendo Switch te brengen, waaronder dus Apex Legends. Een grote belofte, gezien EA doorgaans Nintendo-platformen slechts minimaal ondersteunt.

Sfeervol avonturenspel Lost in Random onthuld

In een korte trailer werden de eerste beelden getoond van Lost in Random, waarin een meisje op avontuur gaat in een sprookjesachtige wereld met een levende dobbelsteen. Ook deze titel staat voor 2021 gepland.

Coöperatief spel van A Way Out-studio

Gamestudio Hazelight, die eerder de spellen Brothers en A Way Out maakte, gaat een nieuw spel voor EA ontwikkelen. Volgens director Josef Fares wordt It Takes Two een "coöperatief actie-avonturenspel dat je compleet zal wegblazen." Verdere details over het spel, dat in 2021 verschijnt, ontbreken nog.

Schietspel Rocket Arena 

Het schietspel Rocket Arena zal op 14 juli worden uitgebracht voor pc, Xbox One en PlayStation 4. Spelers op al die platformen kunnen samen spelen. Spelers nemen het in teams van drie tegen elkaar op, waarbij iedereen een raketwerper tot zijn of haar beschikking heeft.

Grote EA-studio's werken aan nieuwe games

EA's grootste studio's, waaronder Criterion, BioWare, DICE en EA Motive, lieten geen games tijdens de presentatie zien. Wel beloofde de uitgever dat al deze ontwikkelaars nu aan grote nieuwe titels voor de volgende generatie spelcomputers werken.

PlayStation 5 onthuld:

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s