© Bright

Vodafone ondersteunt voortaan eSIM in Nederland
Tweede provider

Vodafone ondersteunt voortaan eSIM in Nederland

22-06-2020 09:59 Laatste update: 10:24

Vodafone biedt klanten in Nederland vanaf maandag de optie voor een eSIM, een digitale simkaart die onder meer het wisselen van provider makkelijker maakt.

De eSIM zit in veel nieuwe smartphones, tablets, laptops en wearables. Gebruikers kunnen dan bijvoorbeeld hun vaste abonnement met eSIM afsluiten, en op vakantie een prepaidkaartje kopen zonder simkaarten te hoeven wisselen. Bij recente iPhones is dat de enige manier om twee simkaarten in één toestel te doen; Android-telefoons zijn er wel met plaats voor twee fysieke simkaarten.

“Ons uitgangspunt is altijd de behoefte van onze klanten en de consument”, zegt Marcel de Groot, directeur consumentenmarkt van Vodafone. “Steeds meer telefoons ondersteunen de eSIM-functionaliteit en steeds meer mensen maken gebruik van eSIM. Op basis daarvan hebben we besloten om de eSIM te introduceren.”

Bij Vodafone is de eSIM nu alleen beschikbaar bij abonnementen, zowel privé als zakelijk, maar niet als prepaid-optie. Klanten die overstappen naar een eSIM krijgen van Vodafone een QR-code die zij met hun toestel moeten scannen.

Wearables zoals Apple Watch

De eSIM is ook een manier om een simkaart in een smartwatch te stoppen, waar daar fysiek weinig ruimte voor is. Zo brengt Apple al een aantal jaar een versie van de Apple Watch met 4G-internet uit, die ook zonder gekoppelde iPhone een data- en telefoonverbinding heeft. Die modellen zijn door het ontbreken van eSIM in Nederland nog niet verschenen.

Het is nog niet duidelijk of Vodafone smartwatches met eSIM gaat ondersteunen.

T-Mobile introduceerde vorig jaar al een eSIM voor zijn klanten, evenals Truphone en Simyo. Die providers ondersteunen ook nog geen eSIM in smartwatches.

eSIM vervangt je simkaart: waarom is dat handig?