'Androids AirDrop-tegenhanger gaat ook met computers werken'
Nearby Share

'Androids AirDrop-tegenhanger gaat ook met computers werken'

23-06-2020 12:14 Laatste update: 12:14

De Android-functie Nearby Share om makkelijk bestanden naar apparaten in de buurt te sturen, een tegenhanger van Apples AirDrop, komt mogelijk ook naar Chromebooks, Windows-computers en Macs.

Met Nearby Share kunnen Android-gebruikers makkelijk foto’s, links, bestanden en andere zaken delen met gebruikers in hun directe omgeving. Apple biedt met AirDrop sinds 2011 zo’n functie, waarbij gebruikers niet alleen bestanden kunnen delen tussen iPhones, maar ook tussen iPads en Macs.

De Android-tegenhanger lijkt die functies ook te krijgen, meldt 9to5Google. Code in de instellingen van ChromeOS wijzen erop dat Chromebook-gebruikers instellingen voor Nearby Share krijgen, wat wijst op de komst van de functie naar apparaten zonder Android.

Datum onbekend

Nearby Share wordt omschreven als een functie waarmee “content tussen apparaten kan worden gedeeld”, waarbij Mac, Windows Linux en Chrome OS worden genoemd.

Voor Mac, Linux en Windows zou de functie via browser Chrome werken. Het is nog niet bekend wanneer de deelfunctie naar Chrome wordt uitgebreid en wat er gedeeld kan worden.

Chromebooks: de beste budget-laptops?