Microsoft stopt met Mixer: Twitch-concurrent is geflopt

De populaire gamer Ninja stapte over van Twitch naar Mixer

Facebook Gaming

Microsoft stopt met Mixer: Twitch-concurrent is geflopt

23-06-2020 07:57 Laatste update: 08:51

Microsoft stopt met zijn Twitch-concurrent Mixer. De gebruikers van de dienst voor het livestreamen van games kunnen overstappen op Facebook Gaming.

Volgens Microsoft groeide Mixer niet snel genoeg, waardoor is besloten de stekker uit de livestreamdienst te trekken. Hoeveel gebruikers Mixer had, is niet bekend. Tot 22 juli is Mixer beschikbaar.

Microsoft maakte bekend dat gebruikers van Mixer kunnen overstappen naar Facebook Gaming. De apps en website van Mixer zullen na de sluitingsdatum automatisch doorverwijzen naar Facebook Gaming.

xCloud

Microsoft wil ook rond zijn nieuwe gamestreamingdienst xCloud, waarmee Xbox-games via de cloud zijn te spelen, gaan samenwerken met Facebook Gaming.

Met xCloud zijn games direct vanaf de servers van Microsoft spelen, zonder die te hoeven installeren. De testversie van de dienst is sinds eind april ook in Nederland beschikbaar.

Fortnite-streamer Ninja

Microsoft probeerde met Mixer de strijd aan te gaan met Amazons livestreamingdienst Twitch. Zo sloot het vorig jaar een grote deal met de populaire Fortnite-streamer Richard Blevins, beter bekend als Ninja, om van Twitch over te stappen naar Mixer. Ninja had 14,7 miljoen volgers op Twitch.

Kijk ook: PlayStation 5 onthuld