© Microsoft Teams

Microsoft Teams laat gebruikers tussen zakelijk en privé wisselen
Makkelijk wisselen

Microsoft Teams laat gebruikers tussen zakelijk en privé wisselen

23-06-2020 15:44 Laatste update: 15:44

Microsoft test de consumentenversie van zijn chatdienst Teams in de apps voor iOS en Android. Gebruikers kunnen makkelijk wisselen tussen hun privé- en werkaccount.

Microsoft Teams begon als zakelijke chatdienst, een tegenhanger voor onder andere concurrent Slack. Na het uitbreken van de corona-pandemie groeide het gebruik van Teams snel, vooral voor videobellen met collega's. Nu wil Microsoft de dienst ook geschikt maken voor consumenten. Een eerste testversie wordt vanaf deze week uitgerold naar de Microsoft Teams-apps voor iOS en Android.

In de bestaande app kunnen gebruikers nu ook inloggen met hun persoonlijke Microsoft-account. Op die manier kunnen gebruikers hun werk- en privéchats gescheiden houden.

Niet alle functies

Microsoft Teams heeft bij privégebruik alleen de functies die voor dat doeleinde handig zijn. Zo is er de chatfunctie met meerdere kanalen, zodat gebruikers per onderwerp een aparte chatroom hebben. Ook zit de videobeloptie in Teams voor consumenten.

Daarnaast kunnen gebruikers lijsten, documenten, agenda’s en locaties delen. Zo kunnen afspraken worden gemaakt zonder dat daar andere apps bij betrokken kunnen worden. Aanstaande evenementen kunnen op een gedeeld dashboard worden bekeken. Ook is er een gedeelde kluisfunctie, waarmee bijvoorbeeld logingegevens met elkaar gedeeld kunnen worden.

Op termijn kunnen consumenten Microsoft Teams ook gebruiken in de desktop-apps en de browser.

Videobellen? Houd je aan deze 10 regels!