'Introductieweken studenten gaan door met app'
App

'Introductieweken studenten gaan door met app'

25-06-2020 09:10 Laatste update: 09:22

ANP / Bright

Eerstejaars studenten kunnen dankzij een app in meerdere steden toch kennismaken met het studentenleven. Door de app moeten er kleine groepen bij elkaar kunnen komen.

Onder meer de organisatie van de Intreeweek van de Universiteit van Amsterdam (UvA) gaat de app gebruiken. De app is ontwikkeld door de Nederlandse startup Tactile.

Volgens het bedrijf kunnen studenten dankzij de app evenementen vinden en bijwonen, online en in het echt. De app houdt bij of er niet meer mensen bij elkaar komen dan verantwoord is. Daardoor kunnen ze bijvoorbeeld toch even langs bij een studentenvereniging om kennis te maken.

Met de app kunnen ze ook een livestream bekijken van feest met dj’s die verspreid over de stad draaien. Ook worden er workshops en een comedynacht georganiseerd.

De organisatie van de Intreeweek onderzoekt nog of het mogelijk is om kleine groepen studenten lijfelijk toe te laten bij evenementen. 

"Voor de huidige eerstejaars is het eindexamen al bizar geweest", licht een woordvoerder van Tactile toe. "We willen dat ze de start van hun nieuwe studietijd zoveel mogelijk normaal kunnen doorlopen."

Eerstejaars krijgen zoals gebruikelijk een groepje toegewezen waarmee ze af kunnen spreken.