'David Beckham investeert fors in esports'
Esports

'David Beckham investeert fors in esports'

25-06-2020 10:52 Laatste update: 10:57

Ex-profvoetballer David Beckham neemt een belang in esportsbedrijf Guild Esports. De voormalig Brits voetbalinternational hoopt mee te profiteren van de groeiende markt voor professioneel gamen.

Guild Esports wil volgens de Financial Times 25 miljoen Britse pond (27,7 miljoen euro) aan investeringen ophalen. Het bedrijf wil later dit jaar teams laten deelnemen aan toernooien in de populaire games Fortnite, FIFA en Rocket League. 

Het is zeker niet de eerste stap van Beckham in de zakenwereld. De Brit is onder meer mede-eigenaar van de Amerikaanse voetbalclub Inter Miami. Ook heeft hij belangen in een reeks brillenmerken en lanceerde hij samen met drankenmaker Diageo het whisky-merk Haig Club.

Beckham neemt via zijn investeringsmaatschappij DB Ventures een aanzienlijk minderheidsbelang in Guild. Daarmee is hij de op een na grootste aandeelhouder van het bedrijf.

Coachen van esporters

Guild zegt de lessen uit de topsport te gebruiken bij het coachen en begeleiden van esporters. Verder hoopt het bedrijf met Beckham als boegbeeld sponsoren aan zich te binden.

Directeur van het bedrijf is Carleton Curtis, die als topman van gamestudio Activision Blizzard betrokken was bij het starten van profcompetities in de games Overwatch en Call of Duty. 

Esports groeit snel door coronacrisis

Accountants- en adviesbureau PwC kwam eerder met ramingen naar buiten dat de markt voor esports, met games als FIFA en Fortnite in 2023 kan stijgen naar 1,8 miljard dollar van 980 miljoen dollar vorig jaar. Dat rapport is nog van voor de coronacrisis. Tijdens de crisis is esporten alleen maar populairder geworden, waarmee de ramingen van PwC iets gedateerd zijn.

Wereldwijd volgen honderden miljoenen mensen esports. Dat gebeurt onder meer via kanalen als Twitch van Amazon en YouTube. 

Kijk ook: PlayStation 5 onthuld