© Nintendo

Animal Crossing: New Horizons laat spelers zwemmen
Digitale verkoeling

Animal Crossing: New Horizons laat spelers zwemmen

25-06-2020 15:25 Laatste update: 15:32

De populaire Animal Crossing-game voor de Nintendo Switch wordt uitgebreid: spelers krijgen onder meer de mogelijkheid om te zwemmen.

De gratis uitbreiding voor Animal Crossing: New Horizons verschijnt op vrijdag 3 juli. Spelers kunnen vanaf dan in de zee rondom hun eiland springen. Duiken kan ook, om dieren zoals zeesterren en anemonen boven water te halen. Net als met vissen en insecten al langer kan in de game, kunnen zeedieren ingeleverd worden bij het museum.

Ook zeeotter Pascal maakt zijn opwachting. Door zeedieren bij de otter in te leveren kunnen spelers nieuwe instructies verdienen voor het maken van zeemeermin-meubels.

Pelikaan Gulliver, die vaak schipbreuk lijdt en op het strand van spelers ontwaakt, krijgt met de nieuwe update een piratenpak. Spelers krijgen een nog onbekende beloning als ze de speciale versie van Gulliver helpen.

In augustus nog een update

Nintendo laat ook weten dat een volgende update voor Animal Crossing: New Horizons begin augustus volgt. Wat er in die update zit, is nog niet duidelijk. In een eerdere update werden onder meer de kunst verkopende vos Redd en de planten verkopende luiaard Leif toegevoegd.

Animal Crossing: New Horizons geldt als één van de bestverkopende spellen voor de Nintendo Switch. Nintendo verkocht in de eerste zes weken 13,5 miljoen exemplaren van de game.

Animal Crossing is een onverwacht grote hit geworden tijdens de coronacrisis. In de game onderhoud je een dorpje op een onbewoond eiland en praat je met de andere eilandbewoners.