© Naughty Dog

Game The Last of Us 2 breekt verkooprecord
Snelst verkopend

Game The Last of Us 2 breekt verkooprecord

26-06-2020 14:15 Laatste update: 14:15

The Last of Us 2 is de snelstverkopende exclusieve PlayStation 4-game, met ruim 4 miljoen verkochte exemplaren in het eerste weekend.

Dat meldt PlayStation vrijdag. De post-apocalyptische game stoot daarmee Final Fantasy 7 Remake van de troon. Van die game werden in april de eerste drie dagen 3,5 miljoen exemplaren verkocht. Daarvoor stond Spider-Man een tijd lang aan de top, met 3,3 miljoen stuks in het eerste weekend.

De mijlpaal is opvallend, want de PlayStation 4 nadert het einde van zijn zevenjarige levenscyclus.  

Kritiek van boze gamers

De game volgt de jonge vrouw Ellie, die zich door een wereld vol geïnfecteerde zombie-achtigen, milities en sektes vecht. Ellie heeft een lesbische relatie in de game. Een groep gamers was daar kwaad om. Zij boycotten de game en gaven het spel op recensie-sites en in webshops bewust lage waarderingen. Die actie heeft niet gewerkt, gezien de verkoopcijfers.

“We zijn de miljoenen fans over de hele wereld die The Last of Us Part II hebben gespeeld en hun ervaringen de afgelopen week met ons hebben gedeeld zo ontzettend dankbaar”, zegt Neill Druckman, regisseur van de game.

“We wilden een nieuw soort verhaal vertellen, een verhaal dat gaat over moeilijke thema’s en je op onverwachte manieren zou uitdagen. Het was zo ongelooflijk om te horen hoe de ervaring bij zo velen van jullie resoneerde en om getuige te zijn van het soort doordachte discussies dat het veroorzaakte.”

Onthuld: PlayStation 5! Is de PS5 mooi of lelijk?