Twitch schorst één van populairste streamers, vertelt niet waarom
Dr Disrespect

Twitch schorst één van populairste streamers, vertelt niet waarom

28-06-2020 10:44 Laatste update: 10:50

Gamestreamingsite Twitch heeft de streamer Herschel 'Dr DisRespect' Beahm geschorst van zijn platform. Een reden voor het besluit is nog niet gegeven.

Beahm was met ruim vier miljoen volgers één van de populairdere streamers op de site. Tijdens urenlange online streams liet hij fans meekijken hoe hij vooral online multiplayergames speelde.

De streamer zegt geen idee te hebben waarom hij is geschorst. "Twitch heeft mij niet op de hoogte gebracht over de reden achter dit besluit", schrijft hij op Twitter

Volgens bronnen van gamesite Kotaku gaat het om een permanente schorsing, wat zou betekenen dat hij niet meer kan terugkeren op het platform.

Complottheorieën

In de afgelopen jaren stond Beahm vaak centraal in online schandalen. In de afgelopen weken verspreidde hij complottheorieën over het coronavirus. Ook lag hij onder vuur om een typetje met een overdreven Chinees accent.

Vorig jaar werd Beahm tijdelijk van Twitch geschorst, omdat hij tijdens een livestream op gamebeurs E3 beelden maakte vanuit een openbare toiletruimte.

Sony onthult de PlayStation 5