'iPhone 12 wordt zonder oplader en oordopjes geleverd'
Apple Silicon

'iPhone 12 wordt zonder oplader en oordopjes geleverd'

29-06-2020 07:27 Laatste update: 09:05

Apple zou de iPhone 12 zonder oplaadadapter en oordopjes gaan leveren.

Dat stelt de doorgaans goed ingevoerde analist Ming-chi Kuo in een bericht aan investeerders, aldus MacRumors.

Apple zou de productie van zijn huidige adapters met een capaciteit van 5 en 18 watt staken. In plaats daarvan zal het bedrijf een oplaadblok van 20 watt onthullen die los zal worden verkocht.

De bedrade oordoppen met Lightning-aansluiting zouden ook niet bij de iPhone 12 worden verkocht. Daarmee geeft de analist een vergelijkbare conclusie uit mei dit jaar extra kracht. 

Kuo denkt dat de maakkosten van de iPhone 12 significant hoger liggen dan bij voorgaande modellen. Door niet langer een adapter en oordoppen te leveren, zou Apple de verkoopprijs van het toestel gelijk kunnen houden.

Onthulling in september

De iPhone 12 wordt vermoedelijk in september gepresenteerd. Met het toestel grijpt Apple terug op het ontwerp van de oude iPhone 4, door een metalen band om het toestel te plaatsen. Daarnaast zou het scherm weer helemaal zijn afgevlakt.

Volgens geruchten zal Apple in 2021 een iPhone onthullen die compleet draadloos is, en dus geen oplaadpoort heeft. Daar lijkt de techreus zich met het verdwijnen van de EarPods en lader op voor te bereiden: beide werken immers niet op een toestel dat alleen draadloos geluid afspeelt en oplaadt.

Dit zijn de grote veranderingen in iOS en MacOS