© Nintendo

Grote opening Nintendo-pretpark uitgesteld door coronavirus
Super Nintendo Land

Grote opening Nintendo-pretpark uitgesteld door coronavirus

29-06-2020 08:13 Laatste update: 08:20

De grote opening van Nintendo's eerste pretpark in Japan zal tot nader order worden uitgesteld, wegens zorgen over het coronavirus.

Dat meldt het Japanse NHK. Het nieuwe pretpark Super Nintendo Land, dat onderdeel wordt van Universal Studios in de Japanse stad Osaka, moest eind juli zijn deuren openen.

De bouw van het park loopt op schema, maar Universal kiest ervoor hem nog niet op het geplande moment te openen. Het bedrijf vreest dat de bezoekersaantallen flink omhoog gaan zodra het Nintendo-deel opent, waardoor bezoekers niet goed afstand tot elkaar kunnen bewaren.

Het is niet duidelijk wanneer het park wel zal worden geopend. Dat is slecht nieuws voor Universal, dat een half miljard euro in de bouw heeft gestoken.

Lockdown

Universal Studios Japan werd begin juni weer geopend na een lange lockdownperiode. Op het moment zijn echter alleen bezoekers uit de lokale regio welkom.

Super Nintendo Land wordt een pretpark met onder andere attracties genaamd Mario Kart en Yoshi Adventure. Een interactieve armband laat bezoekers speciale dingen doen bij attracties, zoals het bijhouden van scores.

Review: Nintendo Switch Lite