Spotify start met Premium-abonnement voor twee gebruikers
Goedkoper dan Family

Spotify start met Premium-abonnement voor twee gebruikers

01-07-2020 11:39 Laatste update: 16:40

Spotify start met een abonnementsvorm voor twee mensen die op hetzelfde adres wonen. Spotify Premium Duo valt tussen de twee bestaande abonnementen in.

Spotify Duo is bedoeld voor twee mensen die beide staan ingeschreven op hetzelfde adres. Het nieuwe Duo-abonnement kost 12,99 euro per maand. Dat is duurder dan het eenpersoons Premium account (9,99 euro per maand), maar goedkoper dan het Family-account (14,99 euro per maand).

Het Family-account is te gebruiken door maximaal zes personen. Het Duo-account lijkt in veel opzichten het Family-account, maar is dus beperkt tot twee personen op hetzelfde adres. Als extra is er de Duo Mix, een gedeelde afspeellijst op basis van de smaken van beide gebruikers.

Eigen account

Net als bij het Family-account hebben Duo-abonnees beiden hun eigen account, dat net zo werkt als een individueel account. Gebruikers die al beiden een individueel abonnement hebben, kunnen die samenvoegen onder één Duo-abonnement.

Spotify kondigde vorig jaar aan vaker te gaan vragen naar het adres van gebruikers van een familie-abonnement. Het bedrijf wil voorkomen dat zes gebruikers die niet samen wonen, toch samen een Family-abonnement nemen. Gebruikers betalen dan per persoon maar een kwart van de normale maandprijs.

Iedereen in huis muziek én je Spotify-aanbevelingen beschermen?