Microsoft onthult vernieuwd startmenu voor Windows 10
Windows

Microsoft onthult vernieuwd startmenu voor Windows 10

02-07-2020 10:57 Laatste update: 11:05

Microsoft heeft een opnieuw ontworpen variant van het startmenu in Windows 10 onthuld. Ook wordt het alt-tab-scherm van het besturingssysteem aangepast.

Het vernieuwde startmenu is op een paar fronten aangepast om een minimalistischer ontwerp te verwezenlijken. De achtergrond bij iconen in de programmalijst is bijvoorbeeld weg, terwijl de tegels aan de rechterzijde lichter zijn gemaakt. Het ontwerp moet nu ook meer meekleuren met Windows-thema's.

Het nieuwe alt-tab-venster heeft meer ruimte voor previews van programma's. Wie webbrowser Edge gebruikt, ziet voortaan alle openstaande tabbladen in het overzicht staan. De optie kan worden uitgeschakeld vanuit de WIndows-instellingen.

Bij nieuwe computers wordt voortaan meer gedaan om de taakbalk naar smaak van de gebruiker aan te passen. Bij krachtige game-pc's wordt automatisch de Xbox-app in de balk getoond, terwijl Android-gebruikers de smartphone-app zien staan.

De wijzigingen worden binnenkort doorgevoerd voor Windows 10-gebruikers. Sommige fanatieke gebruikers kunnen vandaag al de testversie van de update downloaden, om nu al de wijzigingen uit te proberen.

Review: de nieuwe Surface-laptops