Facebook stopt met TikTok-kloon Lasso

Facebook stopt met TikTok-kloon Lasso

03-07-2020 08:06 Laatste update: 09:38

Facebook heeft de stekker getrokken uit zijn smartphone-app Lasso, die qua functionaliteit identiek was aan het populaire TikTok.

Daarmee verdwijnt de app nog voordat hij ooit in Nederland is uitgebracht. Lasso verscheen eind 2018, waarna hij geleidelijk te downloaden was in verscheidenen landen. 

"We zetten in op meerdere testapps tegelijk om te zien hoe mensen zich willen uiten", vertelt een Facebook-woordvoerder aan TechCrunch. "Eén van die tests was Lasso, onze zelfstandige video-app, waar we nu mee gaan stoppen."

Met de app hoopte Facebook de opmars van TikTok tegen te gaan. Hij werd eerst uitgebracht in landen waar de Chinese concurrent nog geen groot marktaandeel had, waarna hij ook in onder andere de Verenigde Staten gedownload kon worden.

Facebook-klonen

Facebook staat er om bekend functies en zelfs hele apps na te maken, om zo de concurrent af te troeven. De Stories-optie in onder andere Instagram werd ooit bijvoorbeeld populair gemaakt door Snapchat.

Met het verdwijnen van Lasso geeft Facebook de strijd tegen TikTok nog niet op: eind vorig jaar begon het bedrijf met het testen van Instagram Reels, dat qua functionaliteit ook sterk op TikTok lijkt.

Wat is er zo briljant aan TikTok?